Alateen 13 – 19

Alateen er en del av Al-Anon – men samtidig en egen selvhjelpsgruppe for ungdommer mellom 13 og 19 år. De har selvstendige møter – men alltid med en voksen som er ansvarlig uten direkte å delta på møtene.

Alateen møter er dessverre lite utbredt i Norge. For informasjon, se Al-Anons gruppeoversikt. Det finnes flere Alateengrupper i USA, og Sverige ligger også langt foran Norge – mens vi har for tiden en gruppe lokalisert i Oslo.

Alateen – en del av Al-Anon familiegrupper – er et fellesskap av unge mennesker som har fått livet sitt berørt av alkoholisme hos et familiemedlem, en slektning eller en nær venn. Les mer om Alateen her.

Vi hjelper hverandre ved å dele vår erfaring, styrke og håp.

Vi hjelper hverandre ved å dele vår erfaring, styrke og håp.

Vi tror at alkoholisme er en familiesykdom fordi den berører alkoholikerens omgivelser følelsesmessig – og noen ganger også psykisk.
Selv om vi ikke kan forandre eller kontrollere våre foreldre, vår familie eller venner – kan vi i våre tanker skille dem fra deres problemer, slik at vi kan fortsette å være glad i dem.

Vi diskuterer ikke religion eller involverer oss i noen utenforstående organisasjoner. Det eneste vi diskuterer er hvordan vi skal løse våre egne problemer.
Vi har stor respekt for vår egen – så vel som Al-Anon og AA’s anonymitet.

Ved å anvende – og praktisere de tolv trinn, søker vi en livsfilosofi som består av mental- følelsesmessig og åndelig vekst. Vi vil alltid være takknemlig overfor Alateen, fordi dette fellesskapet har gitt oss et helsebringende program å leve etter.

Det finnes mye litteratur tilegnet Alateen. Meste av litteraturen er fortsatt på engelsk.  Innledningen i boken «One Day at a Time in Alateen» er som følger:

Innholdet i denne boken består av personlige erfaringer fra Alateen medlemmer verden over – en dag om gangen. Noen er enestående – men det meste gjengir erfaringer de flest kjenner seg igjen i. Erfaringer som går igjen handler om hva det innebærer å leve med problemet alkoholisme – styrken vi finner i programmet – og det håpet som gror frem ved å snakke med noen som forstår oss.

Dagen i går er forbi – og morgendagen er fortsatt ikke kommet. Jeg kan derfor leve bare for i dag.

Budskapet i denne samlingen av tanker og erfaringer er enkelt; «Dagen i går er forbi – og morgendagen er fortsatt ikke kommet. Jeg kan derfor leve bare for i dag.» Hvis vi tar oss tid til å tenke over dette – blir det meningsløst å angre på ting vi gjorde galt i fortiden. Det blir meningsløst å bekymre seg over morgendagens vanskeligheter. I stedet vil vi konsentrere oss om å leve så meningsfylt som mulig – en dag om gangen.

Al-Anon Norge jobber med å oversette litteratur for Alateen til norsk. Foruten det som allerede finnes på norsk, er også engelsk litteratur tilgjengelig.  Tilgjengelig litteratur finnes på vår hjemmeside, under litteratur.

Del med noen...Share on FacebookPrint this pageEmail this to someone